søndag 21. november 2010

Dagens middag - langtidsstekt entrecôte

Man starter med en slik


Lar den stå i en ca 60-graders ovn i 5-6 timer.


Serverer med fløtegratinerte poteter, grønnsaker etter ønske (her gikk det i frossen blomkål/broccoliblanding) og en whiskysaus. Surr et par ss hakket løk og et hvitløkfedd i en blanding av olivenolje og smør. Ha i 3dl kyllingkraft, ca 1dl fløte og smak til med 4cl whisky (jeg brukte 12yo Bowmore), salt, pepper, soyasaus, worchestershiresauce og balsamico. Juster tykkelsen med maizenna og server. Nydelig :-)

4 kommentarer:

  1. Jeg brukte ikke stekepose i det hele tatt. Når man har ovnen såpass lavt som 60C er det nesten ingen væske som slippes fra kjøttet uansett..

    SvarSlett
  2. Freser du stekeskorpe først?

    SvarSlett
  3. Har ikke gjort det enda. Kan selvfølgelig gjøre det, evt er en annen måte å få karamellisert overflate på å gå bananas med skibrenneren. Da vil man unngå sterk varmebehandling av kjøttet like under overflata, og ikke minst så ser det utrolisg fancy ut :-)

    SvarSlett