fredag 10. desember 2010

Lemoncurd

I dag ble det også, i påvende av Makronlaging sammen Silje i morra, lagd lemoncurd. Kort fortalt sitronsaft, -skall, eggeplommer, sukker og smør. Hva kan gå galt??

Man tager:
3 eggeplommer
225g sukker
saft og skall fra 3 sitroner
110g smør

Dette blandes sammen i en bolle som så settes over et vannbad.
Dagens tips: IKKE løft på bollen for å se om vannet under koker. Fingeren min driver fremdeles med småbad i et vannglass for ikke å gjøre svinvondt.

Rør konstant til du ser at det tykner. Ta evt en kjapp test med å legge en dråpe på et lite fat og se hvordan konsistensen blir når det avkjøles. Hell så over på rene, varme glass og skru på lokk med en gang. Dermed vil det dannes vakum og innholdet holder seg bedre. Siden det inneholder egg og smør, bør det alikevel oppevares i kjøleskap og brukes innen alt for mange uker. Denne oppskrifta gir 2 små glass:

Veldig godt på iskrem, som kakefyll, på toast og sikkert mange andre bruksområder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar