lørdag 18. desember 2010

Dagens middag: Hjemmelaget burger

Dagens middag noen dager siden var hjemmelaget burger. Viste seg egentlig å være fryktelig mye enklere enn jeg hadde frykta.

Man trenger:
400g kjøttdeig
Bacon
Ost
Hamburgerbrød
Salt og pepper
Worchestershiresauce (drit i stavinga, det smaker GODT!)
Salatblader, agurk, tomat, rå løk og hva annet man måtte ønske

Hva gjør man? Først krever man at samboeren vasker seg på hendene. Så dumper man kjøttdeig, salt, pepper og worchestershiresauce i en bolle og får samboeren til å kna det sammen. Blandingen fordeles så til 2 burgere


Vi fant egentlig ut at vi fint kunne lagt 3 burgere av dette, samt lagd de litt bredere/flatere. Flaks vi er svære i kjeften. Disse får seg så en tur i panna:


Her ble forøvrig begivenhetenes gang foregrepet en smule. Først steiker man nemlig bacon i den nevnte panna:


Om nom nom. Og til alle vegetarianere: Bacon is a vegetable! Grunnen til at man steiker baconet først er 1: Man får da baconsmak på selve burgeren fra stekefettet, og 2: Man kan steike litt ekstra og momse mens man venter på burgerne.

Nå man så snur burgerne i panna legger man på baconskiver og et par osteskiver. Hvis man har et lokk som passer er det da fint å legge over slik at osten smelter lettere.

Her skulle jeg da hatt et bilde av burger, bacon og smeltet ost. Jeg greide ikke å vente, så bruk fantasien, evt google ;-)

Så er det bare å montere. Jeg foretrekker salat, agurk, løk og ketchup. Samboeren vil ha tomat i tillegg. Evt kan man ha på bbq-saus, syltet chili, stekt sopp eller hva annet hjertet måtte begjære.


Rart jeg fikk det travelt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar