fredag 5. november 2010

Dagens middag - lasagne

Dagens middag er lasagne. Ikke Toro ferdigpakke, men hjemmelaget :-)

Hva trenger man:


Hermetiske tomater, løk, gulrot, kjøttdeig, hvitløk, rødvin (om man har stående, man MÅ ikke åpne ei flaske om det ikke passer), pastaplater, mel, melk, smør, hvitost, parmesan og krydder.

Kjøttsaus: Varm opp olje i en kasserolle og ha i hakket løk, hvitløk og gulrot. La dette mykne litt før du har i kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er brun has tomater, rødvin og krydder i. Jeg brukte buljongterning (bruker ofte kyllingkraft men glemte å ta ut av fryseren), oregano, basilikum og hvit pepper. La dette stå og småkoke til det tykner (minimum 30-45 minutter, gjerne lengre). Imens lager du vanlig hvit saus. (Smelt smør, ha i mel, spe med melk. Ikke vanskelig.) Ha i revet ost (jeg brukte en god håndfull revet Jarlsberg til en drøy halvliter saus), pepper og litt revet muskatnøtt.

Så ender man opp med noe slik:


Så er det bare å laglegge i en eller annen form. Jeg pleier å bruke en brødform. Start med kjøttsaus, så plater, ostesaus og så videre. Til slutt river man parmesan (eller annen ost om man foretrekker) over før herligheten går inn i ovnen på 200C i ca 20-25 minutter og går fra dette


til dette:


Nam!! Serveres gjerne med ferskt brød/hvitløksbaguetter og grønn salat med masse balsamicoeddik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar