søndag 14. november 2010

Dagens middag - portvinsmarinert hønsefilet

Denne ukas søndagsmiddag blir portvinsmarinert hønsefilet. Kjapt og enkelt å tilberede, men samtidig litt spesielt som det bør være på en søndag.

Hovedingrediensen er  (surprise, surprise) hønsefilet:

Denne er kjøpt på Galåvolden gård, like ved Røros. De drev opprinnelig bare med egg og melk, men har utvidet til å videreforedle kjøtt, egg og melk til en rekke nydelige produkter. Anbefales på det sterkeste!
I tillegg trenger man litt smør, et par løk, litt sopp og litt matfløte.

Hønsefiletene brunes i panne

Ha over i en ildfast form og stek sopp og løk i samme panna (vask for guds skyld ikke ut alt det som smaker godt imellom!)

Legg løk/soppblandingen over hønsefiletene og hell over litt matfløte. (Jeg aner faktisk ikke hvor mye jeg brukte. 0,5-1dl muligens? Det som var igjen i pakken.)

Da ser det slik ut

Sett det så inn i en forvarmet ovn ved 200C i ca 20 minutter. Kan serveres med kokte poteter, men i dag blir det ovnsstekte potetbåter her i huset. Skrell og skjær poteter i båter, sett i ildfast form som er smurt med litt olje og stek ca 1 time ved 200C. Enkel matte tilsier da at potetene settes inn en drøy halvtime før hønsefiletene.


Yum:

Totalt kanskje 10-15min prepping, deretter 40 min i sofaen. God søndagsmiddag.

2 kommentarer:

  1. Hyggelig at noen oppdager hvor anvendelig hønsekjøtt er.

    SvarSlett
  2. Ikke sant, Ingulf. Jeg skal ærlig innrømme, var litt skeptisk til om det kom til å være tørt/småseigt første gang jeg lagde det, men ikke det minste. Tror kanskje jeg skal teste ut grillspyd til sommeren.

    SvarSlett