fredag 21. januar 2011

Morsomme tidsfordriv, et par favoritt apps til Android

Sett sånn. Noe anna enn bare mat :-)

Mobiltelefoner er jo blitt noe mere enn bare en ting man benytter for å si fra om at man blir litt forsinka. Nå sjekker man e-post, surfer, oppdaterer kalenderen sin og spiller en hel hurv ulike små spill mens man venter på bussen.

Selv har jeg prøvd flere spill, og mesteparten har blitt avinstallert i turbofart, men det er 3 stykker som har bitt seg fast. Det første er selvfølgelig Angry Birds. Vis meg en person som aktivt bruker en smarttelefon men som ikke like å sprette fugler etter ekle griser, og jeg skal vise deg enten en løgner eller en kjedelig person ;-) Dette er så nære personifiseringen av geniale mobilspill som man kan komme. Enkelt å lære, vanskelig å mestre.

Dette er et prinsipp som, med litt modifikasjon, lett kan overføres til mine to andre favoritter. Alchemy og Alchemy - genetics. Disse baserer seg på at man skal kombinere to og to ting for å finne noe nytt. Alchemy starter med de fire basiselementene luft, jord, ild og vann, og vil etter hvert gi kombinasjoner som whisky, vampyr og Super Mario! Alchemy - genetics er nøyaktig det samme, men istedet for elementer starter man med ansjos, kylling, rotte og maur. Disse har så ulike "gener" eller egenskaper (f.eks hale, hurtighet, gift o.l.). Når man så kombinerer to og to dyr dukker de underligste kombinasjoner fram. (Piraya + flodhest = hai :-) ) Kjemikeren i meg foretrekker nok egentlig Alchemy, men en stor fordel med Alchemy - Genetics er at der får du hele tiden hint om nye kombinasjoner. Begge er uansett meget avhengighetsskapende.

Noen andre som har prøvd disse? Hva tycks? Evt andre forslag til morsomme småspill eller (gisp) nyttige apps?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar