torsdag 10. mars 2011

På tur til Filippinene - reisen dit

Så var vi endelig i gang. Etter bare å hatt galopperende reisefeber i nesten 7 måneder er vi endelig framme i Cebu.

Turen starta med at vekkerklokka ringte 0300 på tirsdag. 03! 00! Skulle ikke vært lov! Men vil man med tidligflyet til Amsterdam har man egentlig ikke så mye valg. Takke fanden til den som oppfant flytaxi. Framme på Schiphol hadde vi drøye 4t å  ta livet av før neste runde med pass, security og innsjekk starta. Stoooort fly. 777-200ER for å være helt nøyaktig. Med plass til over 300 passasjerer. Og selvfølgelig måtte 4 av de i vår umiddelbare nærhet bestå av 3 babyer og en 2-åring (sånn ca, noen ekspert på alderssetting av unger har jeg aldri vært). Oh joy! Jeg sverger, unger er litt som bikkjer. Begynner en å bjeffe (grine) så hiver de andre seg med, bare sånn fordi.

Flymat. Bare ordet får det egentlig litt til å grøsse i meg. Men heldigvis, takket være en "smule" nysgjerrighet, masse reisefeber og endel googling kom jeg over at KLM tilbyr A la carte dining. Beklager crappy bilder, men HTC tar i utgangspunktet ikke bra bilder og det er i en flycabin.


 Mats sin mat. Indonesisk rijstaffel. Synes nok ikke, men besto av kyllingsate, biffgryte, en blanding av revet gulrot og daikon(?, hvitt var det i alle fall) sammen stekt egg og en agurksalat med soya og chili. Til dessert var det noe de kalte "Spekkoek". Du ser den nede til venstre. Smakte egentlig litt som ekstra-fluffy pepperkakedeig. Jepp, jeg smakte på alt sammen (er man på tur med Eva kan man bare drømme om å få ha maten sin i fred ;-) ) og det var absolutt spiselig. Biffkjøttet var faktisk mørt!


Min middag. Japanese delight. Øverst er det kylling i en saus med soya og endel uidentifisert. Lurer på om det må ha vært noe dashi oppi der, for det var veldig umami smak. Godt var det okke som. Under rundstykket lå det opprinnelig 2 makiruller. Når bildet ble tatt hadde disse forsvunnet på "mystisk" vis... Til venstre i midten en agurk og seaweed salat. (Kjører nynorsk her. Seaweed salat høres bare bedre ut enn tang-og-tare-salat). Nederst var det en kald nudelsalat med røkt laks. Denne var det eneste jeg ikke spiste opp. Ikke noe å si på smaken, men det var mere konsistensen jeg ikke helt likte.

Så kom jeg til å kaste et blikk ut av vinduetDet der er noen helt ville sandstrender ytters på kysten av Estland. (OK, mulig det er Latvia. Ingen hadde tegna opp landegrensene nøyaktig der ;-) ) Dit vil jeg en sommer!!! Milevis med kritthvite sandstrender.

Så var det å prøve å få seg noen timers søvn. Gikk greit for meg, Mats sleit litt mere. Men til frokost fikk vi servert disse

Jeg hadde nevnt før middag at vi feira 3-års dag den dagen, og spurt om de hadde noe sprudlevin ombord. Hyggelige damen lovte at det skulle hun ordne. Ble litt glemt i middagsstresset, men til frokost kom det! Fin start på dagen spør du meg.

2 kommentarer:

  1. Nå kan du angre nå! :P
    http://www.adressa.no/vaeret/article1600920.ece

    SvarSlett
  2. Hehe, Bjarte :-) Det er akkurat samma været utenfor vinduet mitt her nå også. Ser knapt over gata. Men heldigvis bare ei uke til Romatur ;-)

    SvarSlett